Åben byggeplads godt besøgt

07-03-2017

Frem mod 2018 udvides Frederikshavn Havn markant, så det bl.a. bliver muligt at modtage større skibe og mere gods. Byggeriet er i fuld gang, og lørdag d. 4. marts 2017 trodsede knap 2.000 mennesker regn og kulde for at komme helt tæt på kommunens største byggeplads og opleve udvidelsen på tætteste hold.

I løbet af de tre timer, hvor en del af arbejdet var sat på stand by, fik de mange gæster mulighed for at gå ud af den 400 meter lange midlertidige arbejdsvej og videre ud langs den nye 600 meter kaj. Der var stor aktivitet umiddelbart uden for besøgsområdet, og de mange gæster fik rig lejlighed til at betragte arbejdet med bl.a. molerne og en del af kajkonstruktionen.

Der var opsat plancher med informationer om havneudvidelsen langs ruten, og havnens personale var mødt talstærkt op for at svare på spørgsmål fra de spørgelystne gæster.

De store entreprenørmaskiner var et stort hit blandt såvel store som små, og rigtig mange benyttede sig af muligheden for at prøve at sidde i en af de enorme maskiner.

For alle med hang til højder, var det også muligt at blive løftet 18 meter op i luften med Cramos saxlift. En tur der bød på en helt fantastisk udsigt over hele byggepladsen.

Omkring 80-100 børn fik sig en helt speciel oplevelse. De fik nemlig mulighed for at opleve udvidelsen fra hesteryg, da Istølt Frederikshavn stod for trækketure på islandske heste.  

Der bruges sten i alle størrelser til havneudvidelsen. En af de større af slagsen var i dagens anledning udstillet på byggepladsen. Med et gæt på stenens vægt, kunne gæsterne deltage i en konkurrence om en middag på Restaurant Panorama (værdi 1.500 kr.). 630 gæster valgte at deltage i konkurrencen. Ingen deltagere ramte stenens nøjagtige vægt på 20.050 kg (stenen er vejet af Per Aarsleff A/S), men 12 deltagere afgav et kvalificeret bud på 20.000 kg. eller 20.100 kg. Der er derfor trukket lod blandt de 12 tætteste bud, og den heldige vinder blev Kirsten Vrangbak. Et stort tillykke til Kirsten, der kan nyde en middag i Restaurant Panorama og samtidig nyde udsigten til havneudvidelsen under middagen. Vinderen har fået direkte besked.