Havnekig og julehygge på toppen af Siloen

25-11-2016

Frederikshavn Havn inviterer i samarbejde med FME til havnekig og julehygge på toppen af Kattegat Siloen.

Søndag d. 11. december 2016 kl. 11-14 åbnes dørene til Siloens terrasse, hvor alle interesserede kan opleve et imponerende view over havneudvidelsen. Der vil være info-skilte, som beskriver arbejdet, og havnens personale vil stå klar til at svare på spørgsmål og fortælle om status på havnebyggeriet.

Da juletid er hyggetid, vil det være muligt at købe gløgg og æbleskiver på 9. etage ved Restaurant Himmelhav.

Julemanden har også sat kursen mod Frederikshavns højeste bygning, hvor han vil hygge om børnene og dele godter ud. Det vil selvfølgelig være muligt at få taget et billede sammen med julemanden.

Vi gør opmærksom på, at der af sikkerhedshensyn kun kan være et vist antal besøgende af gangen.

Arrangementet udspringer i kølvandet på den store interesse i forbindelse med Åben byggeplads arrangementet i august, hvor omkring 4000-6000 mennesker lagde vejen forbi for at komme helt tæt på arbejdet med havneudvidelsen.

Udvidelsen begynder for alvor at tage form nu, og ifølge adm. direktør på Frederikshavn Havn, Mikkel Seedorff Sørensen, er der stor interesse for at følge arbejdet tæt.

Vi får løbende henvendelser fra folk, der gerne vil både se og høre om havneudvidelsen. Alle interesserede kan følge arbejdet via havnens hjemmeside, Facebookside og live webcam. Herudover har vi overvejet muligheden for at opsætte en containerudsigtspost, men er kommet frem til, at det rent sikkerhedsmæssigt og udsynsmæssigt ikke er den optimale løsning. Det er så tydeligt, at havnen er byens havn med den interesse, der er for projektet – vi har derfor lagt os i selen for at finde en god måde at fremvise udvidelsen på, og vi er rigtig glade for, at FME støtter op om ideen med at give adgang til Kattegat Siloen. Du får den allerbedste udsigt over udvidelsesområdet, når du står på Siloens terrasse”, fortæller Mikkel Seedorff Sørensen.

Frederikshavn Havn er klar til at gøre besøg på Siloens terrasse til en tilbagevendende begivenhed, hvis det viser sig, at der er stor tilslutning til arrangementet.

Der er også planer om, at der til foråret igen inviteres til Åben byggeplads, hvor de besøgende får mulighed for at komme endnu længere ud på det nyetablerede område.