Ny nordmole åbnes for offentligheden

08-12-2016

Rigtig mange ser frem til den dag, hvor havneudvidelsen står færdig.

Det kommer til at ske i foråret 2018. Til den tid vil det være muligt for lystfiskere og andre interesserede at gå hele vejen ud langs den nye nordmole.

Planen er, at der anlægges en ca. 4 meter bred grusvej, som ender ude ved det nordre molehoved. Molehovedet forsynes med bølgeskærm og rækværk, og der åbnes også for adgang til molehovedet.

Der bliver således rig mulighed for at få en god oplevelse og komme tæt på det maritime miljø, hvad enten man har lyst til at fiske eller en frisk gåtur. Fra molehovedet vil der være en fantastisk udsigt til både havnen og Kattegat.

Sideløbende med grusvejen anlægges en asfalteret vej til arbejdskørsel, der af sikkerhedshensyn afskærmes med et ISPS-hegn. Herved kan vi opfylde ISPS-kravene og samtidig sikre, at lystfiskere og andre besøgende ikke kommer i karambolage med arbejdskøretøjer o. lign.

Ifølge adm. direktør Mikkel Seedorff Sørensen, er det glædeligt endelig at kunne melde klart ud, at der vil blive adgang for offentligheden til såvel nordmolen som nordre molehoved:

Vi kan jo allerede mærke nu, at interessen for havneudvidelsen er enorm. Vi får mange henvendelser fra folk og specielt lystfiskere, som er nervøse for, at det nye havneområde bliver lukket område. Det ønsker vi på ingen måde. Havnen er byens havn, og det vil vi gerne, at den bliver ved med at være. Vi er selvfølgelig forpligtigede til at overholde de gældende ISPS-regler, men vi mener, at vi har fundet en fin løsning, hvor havnen kan fungere som en moderne erhvervshavn samtidig med, at byens borgere får adgang til udvalgte steder som fx nordmolen og nordre molehoved”, udtaler Mikkel Seedorff Sørensen.

Adgangen langs nordmolen forventes anlagt på følgende måde: