3 hurtige til Jacob Tryk

20-12-2021

Jacob Tryk har siden august 2020 haft studiejob hos Frederikshavn Havn to morgener om ugen.

Studiejobbet er en del af et samarbejde med Frederikshavn Gymnasium og MARTEC for studerende på uddannelsen Maritim Student. Gennem forankring i det lokale maritime erhvervsliv er målet bl.a. at øge de studerendes incitament for at fortsætte deres karriere i det maritime Nordjylland. 
 


Jakob Tryk, Studiejob hos Frederikshavn Havn som del af Maritim Student uddannelsen


Hvorfor søgte du studiejob hos Frederikshavn Havn?
Ja, hvorfor søgte jeg studiejob hos Frederikshavn Havn og ikke hos andre virksomheder på havnen? Frederikshavn er en by med en stor maritim sektor, og hovedparten af alle de maritime virksomheder i Frederikshavn er i byen på grund af havnen. Havnen er den grundlæggende grund til, at Frederikshavn er en havneby, og hvis jeg får indsigt i, hvad Frederikshavn Havn er, hvordan havnen drives og hvilke arbejdspladser, der findes på havnen, så kan det kvalificere mit valg af videreuddannelse samt give en forståelse for hvilke mulige samarbejdspartnere, der findes på havnen.

Hvad har du fået ud af dit studiejob hos Frederikshavn Havn? 
Jeg har fået meget ny viden om havnen og den maritime verden. En verden hvor havnen er bindeleddet mellem skibe og land. Den teori, jeg lærer på skolen, handler om, hvordan et skib fungerer, mens jeg på havnen lærer om og får set ”ting” i praksis. Havnen er et bindeled, der blandt andet står for sikkerhed og service. Sikkerhed såsom ISPS var noget af det første, jeg fik viden om og lærte, hvordan det fungerer på havnen. 

Hvad har været din bedste oplevelse hos Frederikshavn Havn indtil nu? 
Jeg har haft mange gode oplevelser indtil nu, og jeg ved ikke, hvad den bedste har været. Dog ved jeg, hvad den værste oplevelse har været, og det var Corona, som sidste år gjorde, at jeg ikke kunne komme ned og arbejde i ca. 6 måneder. Det var jeg træt af. Men jeg har mange gode oplevelser bl.a. fra Havneservices, hvor jeg har gjort gangbroen ren og fra Havnevagten, hvor jeg har oplevet, hvordan et skibsanløb foregår.