Fiskeri fra molen i efterårsferien

06-09-2019

Lystfiskere og andre interesserede kan godt begynde at glæde sig til efterårsferien. Mandag d. 14. oktober 2019 åbner Frederikshavn Havn nemlig for offentlig adgang til den nye nordmole, hvis alt går planmæssigt.


Frederikshavn Havn oplever en enorm interesse specielt fra lystfiskere, som glæder sig til at få adgang til nordmolen. Der bliver derfor arbejdet hårdt på at få etableret ISPS-hegn og få adgangsforholdene helt klar:

- Det er planen, at vi åbner for offentlig adgang til såvel nordmolen som nordre molehoved fra d. 14. oktober. Lige nu er udfordringen, at der foretages installationsarbejde af en naturgasledning i tilknytning til adgangsvejen, og skulle dette arbejde blive forsinket, kan vi desværre blive nødt til at udskyde åbningen. Vi håber selvfølgelig på forståelse, hvis vi mod forventning bliver nødt til at udskyde åbningen en smule, men jeg kan love, at der bliver gjort en kæmpe indsats fra alle sider, for at vi kan blive klar til åbningsdagen. Det er en dag, vi har set frem til længe, og vi ved, at der også er rigtig mange lystfiskere, der står på spring for at komme i gang med at fiske fra den nye mole, udtaler Jeppe Høgenhaug, Maritim chef hos Frederikshavn Havn.

Færdsel på området er for tiden forbundet med stor fare blandt andet på grund af kørsel med store og tunge entreprenørmaskiner. Indtil der åbnes for offentlig adgang opfordrer Frederikshavn Havn derfor af sikkerhedsmæssige årsager folk til at respektere skiltningen og ikke færdes på området.

De praktiske foranstaltninger omkring åbningen vil blive meldt ud på et senere tidspunkt.