Glædelig jul og godt nytår

18-12-2019

Julen nærmer sig, og et nyt år venter rundt om hjørnet.
Det er tid til at kigge tilbage på året, der gik – og der er heldigvis rigtig meget at glæde sig over.    

2019 fik en dejlig start, da Frederikshavn Havn vandt Frederikshavn Erhvervsråds Vækst og Vilje Erhvervspris for en ambitiøs vækststrategi og havneudvidelse. En anerkendelse som vi er meget stolte af og taknemmelige for - netop fordi det er erhvervets egen pris.

Vi oplever også vækst og udvikling hos virksomhederne på havnen. Både nuværende og nye kunder investerer i og tror på Frederikshavn Havn, og det bekræfter os i, at vi sammen har sat den rette kurs for fremtiden.

Havneudvidelsens Etape 2 nærmer sig sin afslutning. Det er fantastisk at følge udviklingen på de nye havnearealer.

Vi kunne i foråret offentliggøre, at vi sammen med Bladt Industries havde indgået kontrakt på opførelsen af en ny olieterminal. Terminalen kommer til at bestå af 11 lagertanke og med en samlet kapacitet på 74.400 m3 til maritime produkter og spulevand bliver anlægget Skandinaviens største. Olieterminalen forventes klar til drift ultimo 2020, hvor den skal lejes og drives af Stena Oil.

I 2021 vil Frederikshavn Havn være en af Europas førende inden for maritim recycling. Og vi er allerede nu godt på vej.  

I september besøgte udenrigsminister Jeppe Kofod Frederikshavn for at indvie verdens første specialbyggede recyclingværft. Åbningen af værftet er startskuddet til et kæmpe bæredygtighedseventyr i det nordjyske, hvor flere end 200 arbejdspladser vil blive skabt inden for den bæredygtige økonomi.
Modern American Recycling Services, der driver værftet, har de første ansættelser på plads og forventer at påbegynde den første recyclingopgave i starten af det nye år.

Fem nye og moderne lagerhaller på hver 2.000 m2 står nu færdige på de nye havnearealer. Fire haller er allerede udlejede og taget i brug. De 10.000 m2 nye lagerhaller/produktionsfaciliteter er tiltænkt håndtering af såvel bulkvarer som projektgods.

Efterårsferien blev startskuddet for åbningen af offentlig adgang til den nyanlagte nordmole. Noget vi sammen med rigtig mange lystfiskere havde set frem til. Vi håber, at den 1,8 km lange mole - der ikke findes mange andre steder i Europa - vil give gode oplevelser for lystfiskere, byens borgere og turister.

Frederikshavn Havn fik i oktober sin helt egen bog. Flere års intensiv research og skrivearbejde er præsenteret i en flot indbundet bog med en fantastisk fortælling om Frederikshavn Havn fra 1806 – 2018. Det er en historie om Frederikshavns forudsætning og livsnerve. En historie om en havn som startede med et bassin med få fods dybde, og som i dag er en havn i rivende udvikling, hvor de første fartøjer allerede ligger ved den nye kaj med 14 meter vanddybde.

Tak for en fantastisk opbakning i 2019. Tak for godt og konstruktivt samarbejde med kunder, samarbejdspartnere og alle jer, der kommer på havnen.
Vi glæder os til at fortsætte det gode samarbejde i det nye år og sender de bedste ønsker om en rigtig glædelig jul og et godt nytår!