Indvielse af 1. etape

28-08-2018

Lørdag d. 29. september kl. 10-14 bliver en rigtig festdag, når Frederikshavn Havn fejrer indvielsen af 1. etape af havneudvidelsen. Vi håber, at så mange som muligt har lyst til at deltage i festlighederne og de mange forskellige aktiviteter.
 

Live transmission på storskærm og sceneunderholdning
Der vil løbende være underholdning, indslag og præmieoverrækkelser fra scenen. Alt sammen styret af konferencier Jan Michael Madsen. De besøgende vil på storskærm kunne følge begivenhederne på scenen og aktiviteterne rundt omkring på pladsen. Michael Frederiksen vil stå for interviews og live transmission fra hele pladsen.

Taler fra scenen kl. 12.00
Det er en stor festdag og en kæmpe milepæl for Frederikshavn og Frederikshavn Havn. Der vil være taler af borgmester Birgit Hansen samt havnens bestyrelsesformand Bo Uggerhøj og adm. direktør Mikkel Seedorff Sørensen.

Gratis pølser, øl, sodavand og popcorn

Fiskekonkurrence
Tag familien og fiskestangen med... i dagens anledning er store dele af den nye nordmole og nordre molehoved åbent for fiskeri ved tilmelding til fiskekonkurrencen. Husk fisketegn!
Deltagerpris: 20 kr. pr. deltager
Arrangør: Lystfiskerforeningen for Frederikshavn og Omegn samt Sæby Sportsfisker Klub
Indskrivning: Indskrivning og udlevering af deltagerbevis fra kl. 8.00. Der vil være mulighed for at blive indskrevet under hele konkurrencen.
Konkurrencetidspunkt: Fiskeriet starter fra kl. 9.00. Der skal være indløst deltagerbevis før fiskeriet påbegyndes. Indvejning slutter kl. 13.00
Indvejning: Løbende indvejning fra kl. 9.00 - 13.00.
Konkurrenceregler:
- Alle mindstemål skal overholdes
- Rykfiskeri forbudt og medfører direkte bortvisning
- Der må fiskes med en stang pr. deltager, og fiskene skal være kroget foran gælderne
- Der er kategorierne torsk, skrubber/rødspætter, havørred, makrel, sjoveste art/fangst
- Der er 1., 2. og 3. præmie i kategorierne torsk, skrubber/rødspætter, havørred og makrel
- Der er 1. præmie i kategorien sjoveste art/fangst
- Man kan kun vinde en præmie i hver kategori
- Fiskene vejes, og tungeste fisk vinder. Ved ens vægt, er det korteste fisk, der vinder
- Offentliggørelse af vinderne og præmieoverrækkelser foregår fra scenen ca. kl. 13.30
Salg af fiskegrej: Jagt og Fiskeri samt JC Fiskegrej og Fritid sælger fiskegrej på pladsen
Sandorm/børsteorm:
Der kan bestilles sandorm og børsteorm hos Jagt og Fiskeri, Danmarksgade 8, 9900 Frederikshavn senest d. 27. september kl. 12.00. De betales ved bestilling og udleveres friske på dagen fra kl. 8.30 i indskrivningsteltet.
Der kan bestilles børsteorm hos JC Fiskegrej og Fritid, Havnen 12 G, 9300 Sæby senest d. 28. september kl. 17.30. De betales og udleveres friske på dagen fra kl. 8.30 i indskrivningsteltet.

Port of Frederikshavn løbet
Har du lyst til at opleve det nye havneområde på en sjov og anderledes måde, så har du muligheden for at deltage i et unikt løb på området.
Deltagerpris:
5½ km "gåtur": 75 kr.
5½ km: 75 kr.
11 km: 100 kr.
½ marathon: 150 kr.
Arrangør: Rico Eiersted/Coast2Coast
Ruten: løbet foregår på en 5½ km rundstrækning rundt på det kæmpemæssige areal som Frederikshavn Havn er i fuld gang med at opføre. Med vendepunkt på det nye molehoved, strækker ruten sig langt ud i havet, hvor man for få år siden kun kom, når man kom til Frederikshavn med Stena færgen. 
Tilmelding/tidtagning: Sportstiming.dk & NordEvent/Coast2Coast
Diplom/medalje/tidtagning: Diplom og medalje til alle ved gennemførelse - diplomet kan udskrives fra Sportstiming straks efter løbet. Der vil være tidtagning med chip på de 3 løbedistancer, dvs. ingen tidtagning på "gåturen"
Læs mere om løbet:
sportstiming.dk

Gratis sejltur
Det er en speciel oplevelse af se havneudvidelsen fra vandsiden. Det vil fra kl. 10-14 være muligt at komme på en lille gratis sejltur med det historiske skib W. Klitgaard (1891).
Arrangør: W. Klitgaards Bådelaug

Gratis trækketur på hest for børn
For de hesteglade børn vil der være gratis trækketure på søde islandske heste. Børnene kan opleve havneudvidelsen fra hesteryg fra kl. 10-14.
Arrangør: Istølt Frederikshavn

Bliv klogere på 1. etape / Per Aarsleff A/S
Kom og bliv klogere på byggeriet af 1. etape og Per Aarsleff A/S, som har været entreprenør på byggeriet. Der vil være konkurrencer for børn i teltet.
Fotoudstilling: Få et indblik i det enorme byggearbejde, når Per Aarsleff præsenterer en fotoudstilling, der viser hele byggeprocessen over 1. etape fra start til slut.
Entreprenørmaskiner: Er du til store maskiner, så vil der være nok at kigge på, når Per Aarsleff fremviser de mange forskellige entreprenørmaskiner. Der vil være mulighed for at sidde i nogle af de enorme maskiner.
Sandleg for børn: For de mindste børn vil der være en gigantisk sandkasse med gravemaskiner og sandlegetøj. Her kan de hygge sig og lege mini-entreprenør. 

Tur i helikopter
Ønsker du det store overblik, vil en tur i helikopter give et fantastisk view over hele havnen og udvidelsesområdet. Der vil være konkurrencer på pladsen, hvor du kan vinde en tur i helikopter på dagen. Helikopterture kan købes fra kl. 10-14.
Pris pr. person: 350 kr. 
Arrangør: Sima Helikopter

Tur i ribbåd
Er du til action, så er en tur i ribbåd måske noget for dig? Her får du set havneudvidelsen fra vandsiden samtidig med at du får høj puls, vind i håret og skumsprøjt. Der vil være konkurrencer på pladsen, hvor du kan vinde en tur i ribbåd på dagen. Billetter til ribbåd kan købes under hele arrangementet for sejlads mellem kl. 12-14.
Pris pr. person: 125 kr.
Arrangør: RIBaction
Påklædning: Husk fornuftigt/varmt overtøj
Vigtigt: Passagerer skal være min. 10 år og min. 140 cm. høje

 

Mød nogle af havnens virksomheder
Nogle af havnens virksomheder står klar på pladsen med udstillinger/boder/konkurrencer.

Parkering
Parkering ved Sandholm 55. Herfra 1 km. gåtur til pladsen ad grusvej. På vejen passeres det imponerende byggeri af etape 2.