Kontrakt med Bladt Industries

29-04-2019

Bladt Industries og Frederikshavn Havn har netop indgået en trecifret millionkontrakt på opførelsen af en ny olieterminal, som skal bygges på den nye del af havnen i Frederikshavn.

Etableringen af den nye olieterminal er et turnkey-projekt der indebærer, at Bladt leverer alt fra design og konstruktion til idriftsættelse af havnens nye terminal, herunder anlæg, afvanding, beton, tanke, rør, el, styring og automationsarbejder.

- Vi har i samarbejde med Stena Oil haft et tæt forhandlingsforløb med Bladt Industries, og vi er glade for, at vi er nået til enighed med Bladt om aftalen om opførelsen af den nye terminal. Det glæder os, at det er Bladt Industries, som har vundet opgaven, da de har mange års erfaring med opførelse af terminalanlæg.
Vi ser frem til at komme i gang med byggefasen, så vi kan få terminalen idriftsat i slutningen af 2020, udtaler Mikkel Seedorff Sørensen, Adm. direktør hos Frederikshavn Havn.

Olieterminalen kommer til at bestå af 11 lagertanke og med en samlet kapacitet på 74.400 m3 til maritime produkter og spulevand bliver anlægget Skandinaviens største. Derudover vil der blive etableret lastefaciliteter, pumpestation og rørledningssystem til import og eksport af både marine diesel og heavy fuel, centralvarmeanlæg samt stabsfaciliteter.

Planlægningsarbejdet er allerede påbegyndt, og i løbet af sommeren 2019 vil Bladt være synlige på havnen i Frederikshavn.

- Vi er glade for den aftale, vi har indgået med Frederikshavn Havn. Vi har altid haft gode samarbejdsrelationer med havnen, og det er vi absolut også sikker på, vi vil have med dette projekt, afslutter Kim Bringsjord, Senior Vice President hos Bladt Industries.

Terminalen skal stå færdig og være klar til drift ultimo 2020, hvor den skal lejes og drives af Stena Oil.

- Vi er meget tilfredse med at Frederikshavn Havn har indgået aftale om et turnkey-projekt med et så velrenommeret firma, som Bladt Industries. Denne nye top moderne bunker terminal er en nøglekomponent i vores forberedelser til post IMO 2020 markedet, udtaler Jonas Persson, VD hos Stena Oil.