Lystfiskerparadis åbner

09-10-2019

Mads Hussing - kendt fra Fiskemagasinet på DK4 - åbner adgangen til den nyanlagte nordre mole på Frederikshavn Havn mandag d. 14. oktober kl. 10.00. Den nye mole forventes at blive et slaraffenland for lystfiskere, og med 1,8 km molestrækning er der tale om en af landets største havnemoler.


Lystfiskere og andre interesserede kan godt glæde sig til efterårsferien. Mandag d. 14. oktober 2019 kl. 10.00 åbner Frederikshavn Havn nemlig for offentlig adgang til den nye nordmole. Åbningen foretages af Mads Hussing, der er vært på DK4-programmet Fiskemagasinet.

Jeppe Høgenhaug, der er Maritim chef hos Frederikshavn Havn, glæder sig over, at efterårsferien bliver startskuddet for fiskeri fra den nye mole:

Vi har arbejdet hårdt for at kunne åbne for adgang til molen her til efterårsferien. Jeg er virkelig glad for, at det er lykkedes. Vi har knoklet imod uret for at nå i mål, og det er stadig et ufærdigt og helt nyt område, der gives adgang til, men det er jo en del af det spændende”, udtaler Jeppe Høgenhaug.

Den maritime chef understreger, at en del af området stadig er byggeplads, og ting som toiletforhold og borde/bænke er endnu ikke etableret. Derfor håber havnen, at de besøgende udviser forståelse for og tager højde for forholdene, når de gæster området.

For at sikre en god oplevelse for alle, har havnen opsat ordensregler, som beskriver, hvad man må og ikke må på området.

Der skal her lyde en kraftig opfordring til de besøgende om at respektere ordensreglerne og skiltningen på området. Vi ved, at rigtig mange har ventet længe på at få lov til at komme ud at fiske, og det er vigtigt for os at gøre opholdet på molen til en god oplevelse for alle”, lyder det fra Jeppe Høgenhaug.

Unik attraktion for lystfiskere
Den 1,8 km lange mole er et unikt tilbud til lystfiskere, byens borgere og turister. Et tilbud som ikke findes mange andre steder i Europa. Det bliver muligt at gå hele vejen ud langs molen og ud på det nordre molehoved, hvad enten man har lyst til at fiske, en frisk gåtur eller blot nyde at komme tæt på det maritime miljø. Går man den lange vej ud til molehovedet, vil man blive belønnet med en enestående udsigt over havnen og Kattegat. Yderst på molehovedet er der opsat en stor kikkert, så man kan nyde den imponerende udsigt.

Mads Hussing fra Fiskemagasinet er begejstret over, at de danske havne er åbne overfor molefiskeriet:

Det er er jo en rigtig god måde at mødes på, og for en del mennesker gør det simpelthen lystfiskeriet mere tilgængeligt. Samtidig er de danske havne i mange tilfælde blevet så utroligt rene, at de ganske enkelt byder på virkelig godt fiskeri.”

Det er ikke tilladt for motoriserede køretøjer at færdes på området – undtaget er dog mindre handicapkøretøjer. Der er til områdets gæster etableret en 1.700 m2 stor parkeringsplads for enden af en grusvej med adgang via Sandholm. For at komme ud til molen fra parkeringspladsen er det nødvendigt at krydse Arne Ørskovsvej, og Frederikshavn Havn har derfor etableret en fodgængerovergang for at øge sikkerheden. På grund af den overvejende tunge trafik på Arne Ørskovsvej opfordres de besøgende til at udvise særlig opmærksomhed. Det igangværende byggearbejde betyder, at de besøgende her i begyndelsen skal forvente en noget længere gåtur ud til molehovedet. Adgangsvejen består af sand og grus, og den er derfor ikke alle steder egnet for gangbesværede.

Udvikling af moleområdet
Da moleområdet endnu ikke står færdigt, er der stadig gode muligheder for udvikling af området. Frederikshavn Havn har oprettet en mailadresse mole@pof.dk, hvor de meget gerne modtager ris, ros og gode ideer i forhold til området:

Nu er det endelig lykkedes at give de lokale deres helt eget sted på havnen, hvor de kan fiske, gå ture eller blot nyde en stille stund. Vi ser store muligheder i at kunne åbne ”dørene” ud til den nye mole, men lige nu lytter vi til de ønsker og ideer, der kommer på bordet - og vi vil selvfølgelig gerne have input fra de mennesker, der netop bruger molen. Så må vi efterfølgende se, hvordan området fremadrettet kan udvikles”, afslutter Jeppe Høgenhaug.