Maritime karrieremuligheder

10-05-2019

Frederikshavn Havn har siden august 2018 være repræsenteret i et undervisningslokale hos erhvervsuddannelserne på Frederikshavn Handelsskole. Det er her eleverne fra bl.a. den maritime EUX holder til. Havnen og handelsskolen er kun adskilt af E45, men erfaringen viser, at langt fra alle elever ved, hvad der ligger af virksomheder og karrieremuligheder lige på den anden side af vejen. Det vil Frederikshavn Havn gerne forsøge at lave om på ved at øge kendskabet til havnen og derved også bidrage til at fremtidssikre kvalificeret arbejdskraft i den maritime branche.

Undervisningslokalet, der nu i daglig tale hedder Port of Frederikshavn, er dekoreret med billeder og fakta om havnen. Lokalet er valgt, netop fordi eleverne kigger ud over havnen, når de kigger ud ad vinduet. Det er et helt bevidst valg. Frederikshavn Havn ønsker nemlig, at eleverne skal få øjnene op for, at det er en industri i vækst med masser af potentielle arbejdspladser og mange forskellige karrieremuligheder, som de hver dag kigger ud på. 


Som en del af aftalen har Frederikshavn Havn også fået mulighed for at bidrage til undervisningen. Der er udarbejdet en Tip en 13’er, hvor eleverne får lidt baggrundsviden om havnen samtidig med, at de skal svare på nogle forskellige spørgsmål om Frederikshavn Havn.

 

Ifølge uddannelseschef Dorte Faurholt Jensen besluttede Frederikshavn Handelsskole i 2017, at deres EUX skulle have en maritim profil, og de ønskede derfor at inddrage de lokale maritime virksomheder langt mere i undervisningen og ikke mindst gøre eleverne opmærksomme på, hvilke fantastiske lokale virksomheder, der tilbyder spændende praktikpladser og job indenfor netop denne branche:

- Derfor var det helt naturligt for os at kontakte vores nabo Frederikshavn Havn. Frederikshavn Havn er en lokal virksomhed, som de seneste år har haft en klar strategi indenfor områderne: Turisme og færgetrafik, Konventionel havnevirksomhed, Miljø og genvinding og Maritim serviceindustri. Alle områder, som på den ene eller anden måde kan inddrages i undervisningen og gøre denne endnu mere spændende for vores elever, fortæller Dorte Faurholt Jensen.   

For adm. direktør Mikkel Seedorff Sørensen går Frederikshavn Havns tilstedeværelse på handelsskolen godt i tråd med især den nye maritime EUX:

- Vi ser gode muligheder i at være tilstede lige netop der, hvor eleverne har deres dagligdag på uddannelsesstedet. Ved at være synlig i undervisningslokalet og bidrage til at gøre undervisningen praksisnær og lokalt forankret håber vi på at skabe bedre sammenhæng mellem uddannelse og det maritime erhverv i Frederikshavn. Det maritime erhverv er i vækst. Og her på Frederikshavn Havn giver den igangværende havneudvidelsen mange nye muligheder for både forretning og jobs. Det vil vi gerne formidle til de unge mennesker.

Frederikshavn Havn tager også gerne imod elever nede på havnen, hvor de kan få et oplæg eller en rundvisning: 

- Vi får rigtig god respons, når vi har haft elever hernede. Det er dejligt at være i direkte dialog med de unge mennesker og fortælle dem om alle de ting, der er i gang her på havnen og alle de muligheder, der er i den maritime branche. Vi tror på, at det gør en forskel at synliggøre den virkelighed, som eleverne uddanner sig til at være en del af, slutter adm. direktør Mikkel Seedorff Sørensen.