Nyt bestyrelsesmedlem

04-01-2021

Et stort velkommen til Lotte Rosenberg der pr. 1. januar 2021 er indtrådt i bestyrelsen for Frederikshavn Havn. 

Lotte Rosenberg er opvokset i Frederikshavn og er student fra Frederikshavn Gymnasium. Hun er uddannet jurist og har en baggrund som advokat hos Bech-Bruun. Efter en fuldtids MBA i udlandet skiftede Lotte karriespor til strategi og forretningsudvikling i Ørsted. Lotte sidder i dag som Senior Vice President i direktionen i et af Ørsteds 3 forretningsområder. Lottes ansvarsområde indbefatter bl.a. gas og olieinfrastruktur, langsigtede kontrakter, finansiel handel med gas, el, CO2, grønne certifikater og en række udviklingstiltag indenfor den grønne omstilling. Lotte har bestyrelseserfaring indenfor Ørsteds infrastrukturselskaber samt et innovativt grønt internationalt handelsselskab. 

- Jeg glæder mig til at indtræde i Frederikshavn Havns bestyrelse, hvor jeg håber at kunne bidrage til havnens fortsatte strategiske positionering som en attraktiv erhvervshavn, der vil danne rammen om en række aktiviteter indenfor den grønne omstilling og samtidig tiltrække arbejdspladser og skabe vækst i Frederikshavn, udtaler Lotte Rosenberg. 

 Bestyrelsesformand Bo Uggerhøj ser frem til samarbejdet med Lotte Rosenberg:
- Jeg er overbevist om, at det bliver et stort plus for havnens bestyrelse at få Lotte med ombord. Hun kan supplere den øvrige bestyrelse med kompetencer og erfaring inden for bl.a. strategisk ledelse, jura, bæredygtighed og grøn energi. Alt sammen områder, der matcher nogle af de udfordringer og projekter, som Frederikshavn Havn arbejder med og ønsker at udbygge i fremtiden. 

Pladsen i Frederikshavn Havns bestyrelse blev ledig, da Lotte Lundberg har valgt at udtræde af bestyrelsen:
- Lotte Lundberg har med beklagelse valgt at udtræde af bestyrelsen, da den øvrige bestyrelse har tilkendegivet, at den ser en interessekonflikt i, at Lotte også indtræder i Monjasas bestyrelse. Dette er begrundet med, at Stena Oil er en stor kunde hos Frederikshavn Havn, og Monjasa er en stor konkurrent til Stena Oil. Der skal lyde en stor tak til Lotte Lundberg for godt samarbejde og en stor og flot indsats, udtaler bestyrelsesformand Bo Uggerhøj.