Nyt slæbebådsrederi

27-08-2020

1. september lyder startskuddet hos L&N Supply Ships, der er et lokalt forankret supply-/slæbebådsrederi med base i Frederikshavn Havn. Det nyetablerede rederi skal servicere lokale aktører og agenter med opgaver inden for blandt andet besætningsskifte, levering af proviant og reservedele, STS-operationer, dykkeroperationer og ikke mindst traditionelt slæbebådsarbejde i og uden for havnen.  

Rasmus Larsen og Martin Nordtorp, der er de to ejere og mændene bag L&N Supply Ships, har begge en uddannelse og baggrund inden for shipping. Det vil primært være Rasmus Larsen, der tager plads på det nye kontor i Kattegat Siloen på Frederikshavn Havn og vil fungere som virksomhedens ansigt ud af til.

Martin Nordtorp, der også er medejer af Hanstholm Bugserservice, vil være at finde på kontoret i Frederikshavn efter behov: 
- Jeg vil koncentrere mig om det kommercielle og det operative, mens Martin er den tekniske ekspert med fokus på reparation, vedligehold og modificering af flåden. Vi komplementerer hinanden og udgør et rigtig godt team, så vi kan garantere en stabil og sikker service til vores kunder. Det er helt afgørende for os, fortæller Rasmus Larsen, ejer af L&N Supply Ships. 

I første omgang vil slæbebåden Odin være tilknyttet rederiet på fuld tid. I perioder med behov for ekstra kapacitet, chartres slæbebåden Thor, som er en del af Hanstholm Bugserservice. Det forventes, at Thor vil være i Frederikshavn 120-140 dage om året. 

L&N Supply Ships har ikke valgt at placere sig i Frederikshavn for at tage konkurrencen op med det eksisterende slæbebådsrederi Svitzer: 
- Svitzers slæbebåde er i en helt anden og større kategori end vores, så langt hen ad vejen vil det ikke være de samme opgaver, vi kommer til at varetage. En af grundene til, at vi valgte at etablere os i Frederikshavn, var netop, at vi mener at have fundet et hul i markedet, hvor vi kan servicere et segment, der i dag efterspørger den type assistance, vi kan tilbyde, udtaler Rasmus Larsen. 

Hos Frederikshavn Havn byder man det nye rederi velkommen: 
- Vi har den seneste tid været i tæt dialog med ejerne af L&N Supply Ships, og vi er selvfølgelig altid glade, når nye virksomheder vælger og kan se muligheder i Frederikshavn Havn. Etableringen af det nye slæbebådsrederi betyder en udvidelse af de maritime services, der tilbydes her i Frederikshavn. Det er en gevinst for havnens kunder og samarbejdspartnere og understøtter havnens vision om at være i front, når det gælder maritim service, lyder det fra Jeppe Høgenhaug, der er maritim chef hos Frederikshavn Havn.  

Ifølge Jesper Larsen er L&N Supply Ships blevet taget rigtig godt imod, og de første kundeaftaler er allerede i hus:
- Selvfølgelig frygter man en stille start, men vi har fået rigtig mange tilkendegivelser og aftaler på plads, så indtil videre tegner det rigtig godt. Den første dag starter vi for eksempel op med at servicere svenske OljOla Shipping, der også er forholdsvis nyetablerede på havnen. Det er en stor styrke, at de maritime virksomheder her i Frederikshavn samarbejder og kan gøre god brug af hinanden, siger Rasmus Larsen.