Oplev recyclingområdet

05-09-2019

Verdens første recyclingfacilitet, der er bygget til det formål at genindvinde skibe og borerigge, ligger på havnen i Frederikshavn. Faciliteten er netop færdigbygget og Modern American Recycling Services Europe (M.A.R.S. Europe), der har lejet sig ind på området, er klar til den helt store åbning.  Søndag d. 22. september kl. 13-16 inviteres alle interesserede derfor ned på det nye område, hvor du bl.a. kan opleve rensningsanlægget med de to 2.500 m3 store opsamlingstanke, skibsrampen til ophaling af skibe op til panamax-størrelsen og skiddingområdet til ilandtagning af offshore-installationer på op til 50.000 ton.

Udover det imponerende byggeri, vil der være infoskilte, der beskriver de enkelte faciliteter. Der serveres gratis kaffe og kage.

- Vi har set frem til den her dag, hvor vi kan give folk adgang til området. Vi er meget taknemmelige for kommunens og byens modtagelse og opbakning. Det vi vil gerne sig en stor tak for og håber, at rigtig mange har lyst til at fejre åbningen sammen med os. Vi glæder os til at vise det hele frem. Og vi glæder os til at fejre, at vi nu går i gang med arbejdet. De første ansættelser er på plads, og vi fortsætter løbende med at ansætte folk, indtil sitet er i fuld drift, fortæller Kim Thygesen, General manager hos M.A.R.S. Europe.

Adm. direktør hos Frederikshavn Havn, Mikkel Seedorff Sørensen glæder sig også til åbningen af den nye recyclingfacilitet:

- Der er ingen tvivl om, at det bliver en festdag. Når man har været en del af en byggeproces helt fra start, så er det en fantastisk følelse at være i mål og kigge ud over det imponerende område. Frederikshavn har fået en recyclingfacilitet med fokus på sikkerhed og bæredygtighed, som vi alle kan være rigtig stolte af. Åbningen er startskuddet til et kæmpe bæredygtighedseventyr i det nordjyske, hvor mere end 200 arbejdspladser vil blive skabt med fokus på den cirkulære økonomi. Det er stærkt. Og det skal fejres, lyder det fra Mikkel Seedorff Sørensen. 

M.A.R.S. forventer opstart af aktiviteter i oktober 2019, hvorefter området vil blive lukket på grund af ISPS-regler og sikkerhedshensyn. Du får derfor en helt unik mulighed for at se det 290.000 m2 store recyclingområde, inden faciliteterne tages i brug. 

Parkering foregår ved den nye 600 m kaj, og der er skiltning til parkeringen fra Nordhavnsvej.