Studiejob på havnen

21-02-2023

Fabian Kjøller Nielsen har siden marts 2022 haft studiejob hos Frederikshavn Havn. 
Studiejobbet er en del af et samarbejde med Frederikshavn Gymnasium og MARTEC for studerende på uddannelsen Maritim Student. Gennem forankring i det lokale maritime erhvervsliv er målet bl.a. at øge de studerendes incitament for at fortsætte deres karriere i det maritime Nordjylland. 

 

”jeg var nysgerrig på,
hvordan en stor havn som
Frederikshavn Havn drives”

 


Fabian Kjøller Nielsen fortæller:

- Jeg søgte studiejob hos Frederikshavn Havn, da jeg trives med at have fritidsjob. Jeg kan godt lide at have udfordringer i min hverdag, lære nye ting og være en del af et arbejdsmiljø. Jeg synes, at det er utroligt spændende, og jeg var nysgerrig på, hvordan en stor havn som Frederikshavn Havn drives. 

- Jeg har lært meget af at arbejdet på en havn, da jeg tidligere kun har haft job i detail og restaurant som ungarbejder. Havnen har derfor givet mig et nyt indblik i, hvordan det fungerer, når man skal drive en havn som Frederikshavn Havn. Herudover har jeg også lært en masse andre ting, som fx at køre gummiged, tjekke spildevandspumper og meget mere. 
 

        

- Hvis jeg skal fremhæve noget, som har betydet meget for mig i min tid på havnen, vil det helt klart være det fællesskab og sammenhold drengene har i Havneservice. Det har betydet meget at være en del af et par gange om ugen. 


 - Det maritime erhverv og drømmen om at komme ud at sejle har altid haft min store interesse. Det er også derfor, jeg studerer på Maritim Student i Frederikshavn. Når jeg har afsluttet min gymnasietid, er planen at starte på skibsføreruddannelsen på Hånbækvej i Frederikshavn. Herefter vil jeg gerne ud og se verden som styrmand og opleve livet til søs.