Utraditionel havneudvidelse

24-11-2021

Et fællesrum på Frederikshavn Gymnasium er i den seneste tid blevet forvandlet til et maritimt oplevelses- og læringsunivers. At bringe havnen fysisk ind til eleverne på gymnasiet er et led i Frederikshavn Gymnasium og Frederikshavn Havns fælles vision om at knytte en stærk forbindelse mellem uddannelse og det maritime erhverv i Frederikshavn. 

Onsdag d. 24. november blev der holdt indvielse af det nye maritime univers på Frederikshavn Gymnasium. 

Ifølge rektor på Frederikshavn Gymnasium Thomas Svane er havneudvidelsen på gymnasiet et symbol på det fantastiske samarbejde, der eksisterer i Frederikshavn mellem gymnasiet, havnen, erhvervslivet og byen Frederikshavn i det hele taget:

- Det er en grundtanke hos os i hele vores virke, at gymnasiet har brug for omgivelserne – og omvendt. Teorien har brug for praksis - og omvendt. Gymnasiet har brug for havnen og havnen har brug for gymnasiet – i nutiden, men også med henblik på, at vores studerende udvikler sig til myndige borgere – og nogle vil komme til at levere fremtidig kvalificeret arbejdskraft til de maritime erhverv i Frederikshavn. Og gymnasiet bruger de maritime virksomheder til at gøre eleverne klogere på de anvendelsesmuligheder, som det teoretiske stof i bøgerne lægger op til. Og havnen har hjulpet gymnasiet med at finde studiejobs til vores maritime studenter. Det er det, man kalder lokale synergieffekter, udtaler Thomas Svane.

Borgmester Birgit S. Hansen stod for selve indvielsen ved bogstavelig talt at lette anker og ønske god vind i sejlene for det nye maritime miljø. 

- Indenfor de maritime erhverv har Frederikshavn Kommune en styrkeposition. Derfor investerer vi i havnene og i uddannelser. Det nye maritime lærings- og oplevelsesmiljø gør det meget synligt for de unge, at de har et hav af muligheder for at uddanne sig til vellønnede jobs, spændende karriereveje og til at bidrage til den grønne omstilling, udtaler Birgit S. Hansen, borgmester i Frederikshavn Kommune.

For Frederikshavn Havn har den nyeste havneudvidelse stor betydning:

- Ved at kigge rundt i de flotte nye maritime omgivelser her på gymnasiet får man et godt billede af, hvilke nationale og internationale spillere, vi har her i Frederikshavn. Lokale virksomheder som er på jagt efter de næste talenter inden for deres grene af søfart og grøn omstilling - og det er jer, der står her. Jeg er sikker på, at det maritime miljø her på gymnasiet vil føre til større nysgerrighed efter viden om havnens virksomheder, og vi står klar til at bygge videre på det her og hjælpe med informationer, rundvisninger og kontakter til de relevante virksomheder, lyder det fra Mikkel Seedorff Sørensen, adm. direktør hos Frederikshavn Havn.