Nordre mole

01-09-2023

Det er populært at besøge Nordre mole og i særdeleshed molehovedet. Turen fra P-pladsen og ud til molehovedet er i dag 2,1 kilometer, og der har længe været efterspørgsel på parkeringsmuligheder tættere på molehovedet. Hos Frederikshavn Havn er man gået i gang med at undersøge, om det kan lade sig gøre at opfylde ønskerne om en P-plads tættere på molehovedet. 

Weekenden bliver den første test i forhold til at flytte parkeringen på Nordre mole tættere på molehovedet. Det sker i forbindelse med fiskekonkurrencen KATTEGAT KYST CUP 2023, hvor der åbnes op for parkering tæt på molehovedet i området bag de 4 løsvarepakhuse. Parkeringspladsen vil være tilgængelig fra lørdag d. 2. september kl. 8:00 til søndag d. 3. september kl. 15:00.

- Såfremt det kommer til at fungere optimalt med færdsel til og fra den midlertidige P-plads, vil vi kigge ind i, om dette kan blive en permanent løsning. Vi har fået mange forespørgsler på en P-plads tættere på molehovedet, og det vil vi selvfølgelig gerne imødekomme, hvis det kan lade sig gøre på en måde, der tager hensyn til sikkerhed, ISPS og de omkringliggende virksomheder, udtaler adm. direktør Mikkel Seedorff Sørensen.

Der er åbnet op for, at Frederikshavn Havn overhovedet kan kigge ind i at flytte P-pladsen, da lastbilstrafikken på Arne Ørskovsvej ikke er blevet så tung som forventet. Dette hænger sammen med, at aktiviteterne på det nye område med løsvarepakhusene og bunkerterminalen primært foregår med skib ind og skib ud, hvorfor den forventede lastbiltrafik er blevet væsentlig mindre. 

- For os har havnen altid være byens havn, og det er glædeligt, at der nu er opstået en mulighed for, at vi kan kigge ind i at forbedre parkeringsfaciliteterne for de mange fiskere, borgere og turister, der bruger molen. Det vil også betyde, at det kan blive muligt bare at tage en køretur for at se og opleve området uden at skulle ud på en længere gåtur. Vi gør, hvad vi kan for at tilgodese de mange forskellige interesser, der er for området, og vi håber, at mange vil kigge forbi molen i weekenden, så vi kan få testet og efterfølgende evalueret faciliteterne og trafikafviklingen, siger Mikkel Seedorff Sørensen.  

Der vil i weekenden blive opsat en toiletvogn tæt på molehovedet i forbindelse med fiskekonkurrencen. Frederikshavn Havn har planer om, at der også kommer permanente toiletfaciliteter på området. Alle faciliteter som vand og kloakering er etableret til byggepladsen i forbindelse med opførelsen af bunkerterminalen, og disse installationer forventes brugt til en toiletbygning, når bunkerterminalen er færdigbygget.