22 nye ladestandere på vej

12-07-2023

Frederikshavn Havn har indgået en aftale med ladeoperatøren Clever om 22 nye ladepunkter til elbiler, hvoraf seks af dem kan lade din bil fra 0-80 pct. på under 30 minutter. Aftalen er endnu et skridt på vejen mod den grønne omstilling på Frederikshavn Havn. 


Der er gode ladenyheder til elbilister, der lægger vejen forbi Frederikshavn Havn. I slutningen af august tager ladeoperatøren Clever nemlig første spadestik til det, der blot få måneder efter bliver til 22 nye ladere fordelt på Sydhavnsvej i den nordlige del af færgehavnen og ved parkeringsanlægget.

De mange nye ladere er en blanding af både normal- og lynladepunkter, og på under 30 minutter vil det være muligt for seks elbiler at lade fra 0-80 pct. på samme tid.

Adm. direktør for Frederikshavn Havn, Mikkel Seedorff Sørensen, glæder sig over endnu et grønt tiltag på Frederikshavn Havn:

- Som et logistisk knudepunkt er det vigtigt for os som havn at bidrage til en grøn omstilling af transportsektoren. De grønne biler er her, og forventningen er, at der kommer flere og flere elbiler på markedet. Denne udvikling vil vi gerne understøtte, og vi vil gerne være med til at gøre det let at køre elbil for de færgegæster og lokale, som har valgt en grøn billøsning. Det hænger rigtig godt sammen med vores høje ambitioner inden for såvel service som bæredygtighed. Og så håber vi, at det vil komme byens forretningsliv til gode, når færgegæster skal lade bilen inden afgang fra eller efter ankomst til Frederikshavn, udtaler Mikkel Seedorff Sørensen.  

De nye ladepunkter i Frederikshavn er en styrkelse af Clevers ladenetværk i Nordjylland, og med den centrale placering på havnen er ladepunkterne oplagte for både lokale elbilister og elbilister på farten som for eksempel turister:

- Vi ved, at mange elbilister længe har efterspurgt bedre lademuligheder i Nordjylland, og derfor er vi glade for, at vi snart kan opgradere ladeinfrastrukturen i landsdelen. Vi vil bringe opladning bredt ud i Danmark, og det er vores allerhøjeste prioritet at opsætte ladestandere der, hvor du er, så du nemt kan vælge elbilen til i hverdagen, fortæller Mathias Langkilde Sukstorf, der er en del af det hold, der står for at udrulle ladeinfrastrukturen hos Clever.

De 22 ladepunkter kan benyttes af alle elbilister døgnet rundt, og betaling er muligt med kreditkort, Clever-ladebrik eller app, alt efter hvilken lader man benytter.